Over mij

Edu Gijsbertse (1950)

Gedurende mijn schoolperiode heb ik mij vrij intensief en creatief bezig gehouden met tekenen en schilderen. Niet gebonden aan enigerlei techniek maar vrij naar eigen inzicht. Maar mijn grote passie lag in het actief zijn op het voetbalveld en dat nam veel tijd in beslag en daardoor is mijn creativiteit op een zijspoor gezet. 
Na vele jaren gewijd te hebben aan mijn carrière heb ik het tekenen weer opgepakt. Ik heb mij bezig gehouden met vrijwilligerswerk in het verenigingsleven en nam deel aan de redactiecommissie van de plaatselijke korfbalclub. Naast het schrijven van stukken verfraaide ik het clubblad met illustraties. In een later stadium deed ik hetzelfde werk voor mijn tennisvereniging. 
Aan mijn actieve arbeidsleven kwam, door gezondheidsredenen, vroegtijdig een einde. Tijdens het revalidatieproces heb ik het tekenen en schilderen weer opgepakt. 
Sinds 2008 ben ik woonachtig in Duiven en heb ik het schilderen zeer actief opgepakt door het volgen van diverse cursussen. Momenteel schilder ik bij de Kunstkring Duiven samen met 4 collega’s. Hierbij word ik nog steeds ondersteund door een docente. Samenwerken met heel veel passie, stimulans en het leren van elkaar zijn de begrippen die een belangrijke rol spelen.
Naast het schilderen heb ik mij het beeldhouwen in steen eigengemaakt, ontwerp en produceer ik (samen met mijn echtgenote) diverse ansichtkaarten en sinds kort het ontwerpen en maken van ouderwetse vliegers (met vliegerpapier en bij voorkeur bamboe (waarschijnlijk door mijn Indonesische roots).
 Nieuwsgierig geworden, neem dan een kijkje op de verschillende pagina’s.